BODY DE-ARMOURING

 

Wat is de-armouring?

Pijnlijke ervaringen zijn eigen aan het leven. We hebben ons allemaal, als kind, puber en als volwassene moeten wapenen tegen bedreigende situaties. Deze 'trauma's' laten sporen na in onze geest, gedrag, emoties, en bovenal in het lichaam. Ze bepalen ons dagelijks functioneren, ook al zijn we daar niet altijd van bewust.

Deze ervaringen worden opgeslagen in ons lichaam, in het bijzonder in onze spieren en bindweefsel. De-Armouring is een techniek die het lichaam 'ontwapent'. Door het losmaken van spanningen opgeslagen op specifieke plekken in het lichaam, kunnen er emoties vrij komen die reeds lang vastzaten in het lichaam. 

Mogelijke gevolgen

Tegenslag in je leven, moeite met het volbrengen van doelen, gevoel van zwaarte, angst in relaties, boosheid of frustratie, schaamte, wantrouwen, chronisch geldtekort, enz. kunnen manifestaties zijn van een inwendig pantser. Zolang het pantser blijft, kunnen deze patronen zich blijven herhalen. Verschillende chronische aandoeningen en fysieke ongemakken zijn mogelijke gevolgen van deze blokkades in het lichaam.

Het gevolg is een bevrijdend gevoel en een doorbreken van dagelijkse patronen waar we met ons hoofd niet bij kunnen. We kunnen terug stromen, onze levensenergie komt vrij.

De sessie

Bij de-armouring ligt de focus op het opzoeken en het ontmantelen van het pantser in je pijnlichaam. In dit proces ga ik intuïtief te werk. Samen gaan we op zoek, naar waar (emotionele) pijn zich in jouw lichaam zich vastgezet heeft. Door deze te erkennen, te doorvoelen, te omarmen en daar tijdens de behandeling bewust naar toe te ademen, kan de vastgezette pijn loskomen en getransformeerd worden. Eerst in het fysieke lichaam, dan in het emotionele lichaam en vervolgens in het energetische lichaam.

Belangrijk om te weten

Een de-armouring sessie kan veel bij je losmaken. Oude emotionele pijn, verdriet, boosheid, schaamte maar ook vreugde, opwinding of genot kan zich openbaren. Het kan zijn dat je geluid wilt maken, dat je bewegingen wilt maken. Alles wat zich aandient, is welkom en mag vrijuit geuit worden. Laat de wijsheid van je lichaam hierin jouw gids zijn. Voelen wat er gevoeld wil worden, erbij blijven, er naar toe ademen, ook al begrijp je misschien niet precies wat er gebeurt. Je adem is heel belangrijk en ik help je er tijdens de sessie je daarvan bewust te blijven.

Door de emoties er volledig te laten zijn en er ruimte aan te geven, kunnen ze oplossen en transformeren. Op deze manier worden oude krampachtige verbindingen verbroken en kan de levensenergie weer vrij stromen.

Plekken die mogelijk aangeraakt worden zijn borst, schouders, nek, hoofd, buik, bekken, benen.

Het is aan te raden om minimaal een uur voor een de-armouring niets meer te eten. Bij langdurig vastgezette pijn zijn vaak meerdere sessies nodig.