BODY DE-ARMOURING

 

Body de-armouring is een techniek om trauma, stress en spanningen die opgeslagen zijn in het lichaam te ontladen.

Via zachte en diepe massage van het bindweefsel worden spanningen uit het lichaam verwijderd. Ademhaling is hierbij essentieel.

Wat mag je verwachten

Lichaamsdelen die aangeraakt worden zijn borstgebied, maagstreek, buik, bekken, nek, schouders. Er wordt op het ontblote bovenlichaam gewerkt.

Op een veilige, zachte manier en in volledige afstemming, wordt diep ingewerkt op het bindweefsel. Op sommige plaatsen, daar waar spanning opgeslagen zit, gaat het lichaam in contractie. En is een pijngrens te voelen. Diepe en bewuste ademhaling helpt de spanning te ontladen.

In dit proces ga ik intuïtief te werk. Samen gaan we op zoek, naar waar (emotionele) pijn zich in jouw lichaam zich vastgezet heeft. Door deze te erkennen, te doorvoelen, te omarmen en daar tijdens de behandeling bewust naar toe te ademen, kan de vastgezette pijn loskomen en getransformeerd worden. Eerst in het fysieke lichaam, dan in het emotionele lichaam en vervolgens in het energetische lichaam.

Wat brengt het werk

Dieperliggende en oude spanningen worden ontladen. Dit zorgt voor een verruiming, een gevoel van expansie in het lichaam die onmiddellijk te voelen is. Het gevolg is dat oude gewoontes, patronen doorbroken kunnen worden. Je gaat anders reageren op situaties waar je voorheen steeds moeilijkheden mee ervaarde. Voorbeelden van thema’s: angsten, patronen in relaties, wantrouwen, schaamte en schuld, angst voor tekort, boosheid of frustraties, chronische vermoeidheid. De-armouring gaat levensenergie die geblokkeerd zit, terug vrij maken. Vaak wordt er meer vreugde en zelfvertrouwen ervaren.

Achtergrond

Pijnlijke ervaringen zijn eigen aan het leven. We hebben ons allemaal, als kind, puber en als volwassene moeten wapenen tegen bedreigende situaties. Deze 'trauma's' laten sporen na in onze geest, gedrag, emoties, en bovenal in het lichaam. Ze bepalen ons dagelijks functioneren, ook al zijn we daar niet altijd van bewust.

Deze ervaringen worden opgeslagen in ons lichaam, in het bijzonder in onze spieren en bindweefsel. De-Armouring is een techniek die het lichaam 'ontwapent'. Door het losmaken van spanningen opgeslagen op specifieke plekken in het lichaam, kunnen er emoties vrij komen die reeds lang vastzaten in het lichaam. 

Zolang het pantser blijft, kunnen patronen zich blijven herhalen. Verschillende chronische aandoeningen en fysieke ongemakken zijn mogelijke gevolgen van deze blokkades in het lichaam.

Een de-armouring sessie kan veel bij je losmaken. Oude emotionele pijn, verdriet, boosheid, schaamte maar ook vreugde, opwinding of genot kan zich openbaren. Het kan zijn dat je geluid wilt maken, dat je bewegingen wilt maken. Alles wat zich aandient, is welkom en mag vrijuit geuit worden. Laat de wijsheid van je lichaam hierin jouw gids zijn. Voelen wat er gevoeld wil worden, erbij blijven, er naar toe ademen, ook al begrijp je misschien niet precies wat er gebeurt. Je adem is heel belangrijk en ik help je er tijdens de sessie je daarvan bewust te blijven.

Door de emoties er volledig te laten zijn en er ruimte aan te geven, kunnen ze oplossen en transformeren. Op deze manier worden oude krampachtige verbindingen verbroken en kan de levensenergie weer vrij stromen.

Zachte aanraking en afstemming

Het allerbelangrijkste om spanningen te kunnen loslaten, is veiligheid. Ik hecht enorm veel belang aan een manier van aanraken en werken met het lichaam die focust op tedere, zachte en liefdevolle aanraking.

Door een afgestemde en zachte aanraking kunnen spanning en stress gemakkelijker uit het lichaam losgelaten worden, omdat het lichaam door deze zachte manier van werken in ontspanning blijft.

Dit betekent niet dat er nooit pijn ervaren wordt of dat diep verstopt trauma niet kan losgelaten worden.

Praktisch

We werken op een massagetafel. Zorg ervoor dat je voor de behandeling licht eet. Er wordt ongeveer anderhalf tot twee uur voorzien per sessie, met intro en nazorg. Bij dieperliggende spanningen zijn meerdere sessies nodig. Het is aan te raden na de behandeling ruimte en tijd te voorzien om te integreren.

Een sessie duurt min anderhalf uur en kost 120 euro.