Nieuwe reeks start op woensdagvoormiddag 19 april 2023!

Volgende reeks staat gepland in het najaar op woensdagvoormiddag 20, 27/09, 4,11,18/10 2023 in Compagnie Bougie. 

 

 

 

De stem van ons lichaamVerlang je naar meer verbinding met je lichaam? Wil je de signalen van je lichaam leren herkennen? Wil je meer ruimte ervaren in je lichaam? Zoek je manieren om uitdrukking te geven aan wat er binnenin leeft? Wil je meer jezelf voelen en in je kracht staan?

In februari (2de editie) geven therapeuten Lore Jonckheere en Eva Baert een reeks van 5 woensdagvoormiddagen waarin deze vragen centraal staan. We stellen ons lichaam en alle ervaringen die erin huizen centraal en verkennen met behulp van verschillende lichaamsgerichte methodieken welke beweging we kunnen toevoegen. Aan ons lichaam, aan ons denken en dus aan onze ervaringen in het leven in het algemeen.

Deze reeks is er voor iedereen die op zoek is naar meer ruimte in zichzelf. Misschien worstel je met bepaalde fysieke klachten of ziekte, misschien ervaar je vaak angst of depressieve gevoelens, of word je vaak meegesleurd in negatieve gedachten. Al deze zaken kunnen een grote invloed hebben op hoe jij jezelf en jouw leven ervaart. Velen omschrijven het als een 'vastzitten', in lichaam en geest. Met deze reeks beogen we te kijken naar wat dit vastzitten voor ons betekent en wat er nodig is om opnieuw beweging of stroom toe te voegen in onszelf.

We werken in deze reeks met verschillende invalshoeken, zoals ademhaling, stilte of meditatie en het letterlijk in beweging brengen van ons lichaam. Maar ook onze 'mind' krijgt aandacht. Via het delen over wat in ons leeft leren we zowel expressie geven aan onszelf als luisteren naar en leren van anderen. Onze stem wordt dus ook een waardevolle ingangspoort.

We werken met een maximum van 10 deelnemers, waardoor we het intieme kader van de groep bewaken. Zo krijgt ieder de tijd en ruimte om binnen zichzelf op verkenning te gaan en te delen. We benadrukken hierbij graag dat wat in de groep gedeeld wordt ook in deze groep blijft. Dit als één van de basisvoorwaarden voor het creëren van een veilig klimaat.

Werken in groep opent heel wat mogelijkheden en kansen voor deelnemers om dieper in hun eigen ervaring te gaan. Groepsleden kunnen zowel spiegels zijn voor eigen ervaringen die misschien nog onder de radar bleven, als een gevoel van herkenning teweeg brengen. Hierdoor kunnen eigen ervaringen minder als 'alleen' ervaren worden, en kan de steun van een groep van grote waarde zijn op het helingspad.De groepssessies vinden telkens plaats op woensdagvoormiddag van 9u30 tot 11u30 op verplaatsing, in de Zuidkant te Gentbrugge. Inschrijven kan enkel voor de totale reeks van 5 sessies. Jouw plaatsje is gegarandeerd na inschrijving (mailen naar lorejonckheere@gmail.com) en betaling.

Vraag je je af of jij baat zou kunnen hebben bij het volgen van deze reeks? Of het te combineren is met jouw reeds lopende individuele therapie? Of heb je andere vragen? Aarzel niet en stuur gerust een vrijblijvend mailtje. We kijken graag mee met jou.Voorstelling van de therapeuten:

Eva Baert is psycholoog en verdiept zich de laatste jaren in het lichaamsgericht werken. Dit betekent dat ze cliënten ondersteunt in het getuige leren zijn van het eigen lichaam en wat het hen vertelt. Op welke manier kunnen we naar onszelf kijken zodat onze emoties, gedachten en fysieke sensaties of klachten geen obstakel vormen maar een bron van informatie waarvan we kunnen leren en transformeren naar wat ons werkelijk dient?

In deze groepsreeks zal Eva de deelnemers ondersteunen in dit proces om voeling te leren krijgen met het lichaam, wat het hen vertelt en hoe ze hier expressie aan kunnen geven. Op die manier kan de reeks waardevol zijn in het aanleren van vaardigheden die de deelnemers in hun dagelijks leven verder kunnen zetten en verdiepen, ongeacht het probleem waar ze voor staan.

www.evabaert.be

 

Lore Jonckheere is sociaal agoog, creatief therapeut en lichaamsgericht psychotherapeut. Dans en beweging vormt de rode draad doorheen haar leven en werk. De taal van het lichaam staat centraal, geïnspireerd door authentic movement, movement medicine en body de-armouring.

Lore zet in deze reeks vooral in op de essentie van ademhaling, stem en beweging. Gronding is daarbij belangrijk alsook onze energie te leren mobiliseren. Het verschil leren kennen tussen spanning en ontspanning, en weten hoe dit om te buigen.

www.lorejonckheere.be

 

Plaats: de Zuidkant, Gentbrugge

Kostprijs: 225 euro voor 5 sessies

Voor inschrijven: mail naar lorejonckheere@gmail.com