GROEPSTHERAPIE sessies

Psychotherapie met lichaamsgerichte benadering

in de praktijk de Groeilamp.

 

Wat?

De groepstherapie is een vorm van psychotherapie met lichaamsgerichte focus, waarin we met een kleine groep van max. 6 mensen op regelmatige basis samenkomen. Er wordt telkens een ingang/thema gekozen waarrond we werken, afgestemd op de individuen in de groep.

Soms kan er gewerkt worden rond één gemeenschappelijk thema waar elke persoon het moeilijk mee heeft. Ook verschillende of uiteenlopende thema’s zijn mogelijk.

Naast het verhaal krijgen ook het voelen en gewaarzijn een plek. We beoefenen het gewaarworden van signalen in het lichaam, via meditatie en zachte beweging.

 

 

 

 

 

 

Waarom?

De meerwaarde van therapie in groepsverband is het delen met elkaar en het herkennen en erkennen van kwetsbaarheid en kracht. Er ontstaat een onderlinge verbinding die bijdraagt tot het helingsproces. Het herkennen van soortgelijke problemen bij anderen kan opluchten en je minder eenzaam laten voelen. Je wordt je bewust van de manier waarop jij met anderen omgaat.

Het voordeel van groepstherapie is de interactie met anderen. Wat je binnen de groep tegenkomt, maar je vaak ook mee in de buitenwereld. Dit geeft interessante informatie waar je meteen mee aan de slag kan. Door het contact met elkaar kan je directe en eerlijke reacties krijgen zoals bevestiging, herkenning, boosheid, confrontatie of steun. Mensen kunnen een spiegel zijn voor elkaar. Groepsleden kunnen op deze manier als voorbeeld voor elkaar dienen en elkaar steunen.

 

Wanneer?

Afhankelijk van wie interesse heeft om in te stappen, spreken we een vast moment af (wellicht tweewekelijks).

Verder samen af te stemmen.

 

Voor wie?

Voor iedereen vanaf 18j.

 

Wat kost groepstherapie?

Omdat we in groep werken kost het je als cliënt minder. Je betaalt 45 euro voor een sessie van 1,5 u.

 

Wens je meer info of heb je interesse?

Stuur een mailtje naar lorejonckheere.gl@gmail.com