WILD & CREATIVE SUMMER RETREAT: one week of embodied creativity

  • Saturday, July 15, 20234:00 PM 
    Saturday, July 22, 20234:00 AM

 

 

Je wil tijd voor jezelf nemen…

Om te creëren. Om te ontspannen, los te laten, plezier te hebben. Om te dromen. Om je te concentreren op wat echt belangrijk is.

Je dagen stromen over. Werk. Kinderen. Ouders. Partners. Projecten.

En in de verte hoor je de roep van je creatieve muze… je voelt het verlangen om er gehoor aan te geven en voluit te creëren.

Wat als je…

je creativiteit vrijuit en ongehinderd laat stromen,

je lichaam verwent,

diep in je sensualiteit duikt,

je creativiteit activeert om meer mogelijkheden te zien,

je ontspant en je verbindt met de wijsheid van je lichaam,

je luistert en actie onderneemt vanuit je intuitie,

tijd neemt om écht tot jezelf te komen en je te herinneren wat je droom, je weg is.

jouw toegang tot je creatieve kracht weer helemaal open is. Ook na de retraite.

Voel je hierbij een “yes!” of een zachte “ooo…stel je voor”? Of “mmm…heeeerlijk…”? Dan is deze reTREAT voor jou. Ze is bedoeld om jezelf en de stralende creatieve sensuele vrouw die je bent diep te voeden en te ervaren. Om te creëren met verf, houtskool, pastels, natuurlijke materialen… vanuit een plek die authentiek is, om te bewegen op een manier die  je vervult; om de kracht van plezier begrijpen.

We laten ons inspireren en leiden door de godinnen Saraswati (kunst en wijsheid), Aphrodite (schoonheid, sensualiteit & creativiteit), de verleidelijke Oshun én het archetype van de koningin.

 

 

 

Wat mag je concreet verwachten?

SCHILDEREN/CREATIE

Je krijgt allerlei oefeningen en inspiratie aangeboden die je helpen je stijl vrijer te maken zodat je meer van het creativiteitsproces kan genieten. Doordat je intuïtief en speels specifieke technieken van kunstenaars gebruikt, leer je op een meer voelende en ontspannen manier. Je geniet ten volle van het proces en stuurt je innerlijke criticus wandelen naar het bos.

EMBODIED CREATIVITY

Lose your mind and come to your senses” Een uitspraak van Fritz Pers. Je opent (verder) je zintuigen. Een ontvankelijk lichaam vergroot je creativiteit. Je leert hoe je je sensuele energie kunt kanaliseren in je creatieve expressie. Creatieve en sensuele energie komen van dezelfde plek. Het voeden van je sensuele zelf nodigt uit tot creativiteit en laat je stralen. Het doet je leven vanuit je kracht, met betekenis en plezier. Een mooie samenwerking van ‘power, purpose & pleasure’

Je oefent de toegang tot je lichaamswijsheid, je verhoogt je energie en leert in beweging te blijven als je tegen een blokkade aanloopt in het creatieproces. Door de dagelijkse oefening neem je dit ook mee naar huis na de retraite.

Een stromend lichaam=stromende creativiteit

ART JOURNALING

Via art journaling ga je een archetypische reis naar de onderwereld maken: elke dag wordt je via een creatieve oefening uitgenodigd om een laag dieper in je zelf te gaan: wat leg je af en wat neem je mee? Jouw creatief dagboek is een neerslag van je reis, inzichten en van je transformatie. Je maakt met beeld, kleur, woorden, poëzie, collages,… aantekeningen om je ervaring bij te houden en gemakkelijker in je leven te integreren. Het is ook een plek om je visie en dromen vast te leggen.

VRIJE TIJD

Je neemt de tijd voor stilte. Tijd om naar je eigen ritme te luisteren. Heerlijk uitrusten in een hangmat, kijken naar de zonsondergang, wandelen langs de velden, in de bossen of verbinden met andere deelnemers. Andere activiteiten zijn ook mogelijk, zoals een uitstap naar de champagne streek, champagne proeven, pitoreske dorpjes bezoeken,…

BODY DIALOGUE -door Ilse

Wie wil kan in de namiddag of vooravond een body dialogue sessie reserveren. Het is een vorm van voice dialogue: het lichaam, de lichaamsdelen en/of het lichaamsgevoel worden als ingang voor een sessie genomen. Je geeft je lichaam letterlijk een stem. Dit stimuleert een gezonde relatie met je lichaam. Deze communicatie met je lichaam opent/vergroot de mogelijkheid om een rol te spelen als proactieve co-creator van je leven. Bij interesse vraag gerust naar meer informatie.

LOMI LOMI MASSAGE -door Lore

Lomi Lomi komt uit de traditie en cultuur van de Hawaïaanse eilanden. De Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Het is een volledige lichaamsmassage die uitgevoerd wordt met lange, vloeiende bewegingen over de volledige lengte van het lichaam, waarbij voornamelijk met het zachte deel van de onderarmen wordt gemasseerd. Het helpt om blokkades los te laten en de energie een nieuwe richting te geven. Contacteer Lore om een massage te reserveren: lorejonckheere@gmail.com

Heb je interesse en wil je graag een meer gedetailleerd programma? Vul dan het contactformulier onderaan de pagina in.

 

 

 

Praktisch

DOOR WIE

Ilse Makelberge

Ilse is integratief psychotherapeut, coach, trainer en facilitator van creatieve- en transformatieprocessen. Ze begeleid je terug naar je pure creatiekracht: Ilse help je te vertrouwen op je eigen kracht en creatief potentieel om datgene wat essentieel is voor jou in de wereld neer te zetten. En dit op de manier die voor jou het meeste klopt. Het is haar talent om je terug bij je eigen energie en volle authentieke presence te brengen. L

Lore Jonckheere

Lore is sociaal agoog, creatief therapeut en lichaamsgericht psychotherapeut. Dans en beweging vormt de rode draad doorheen haar leven en werk. De taal van het lichaam staat centraal, geïnspireerd door authentic movement, movement medicine en body de-armouring. Mensen terug in contact met hun essentie brengen door de natuurlijke stroom in het lichaam wakker te maken is haar missie. Meer lezen.

Cathy Goyvaerts

Cathy is een creatieve duizendpoot. Van event catering tot chef aan huis en alles wat daar tussen kan vallen. Haar creatief bedrijf Wonderworld is zo’n 20 jaar terug ontstaan vanuit haar grote passie voor koken. Zij die haar eten en gerechten hebben geproefd, noemen haar een kookgodin. Meer lezen.

WANNEER

Zaterdag 15 juli t.e.m. zaterdag 22 juli 2023

LOCATIE

Auberge de l’aube Route des Granges 5, 10210 Cussangy. Frankrijk.

Overnachten in 2 of 3 persoonskamers.

CATERING

Gezonde, volwaardige, vegetarische en bovenal heerlijke catering door Wonderworld

PRIJS

€1320 (incl btw) Inclusief verblijf/overnachtingen + alle workshops + professionele begeleiding Lore & Ilse + alle materialen + dagelijks biologisch vegetarisch ontbijt & maaltijd en drank.

Early bird korting: inschrijven en betalen voor 31/12/22: €100 korting

Je plaatsje is gereserveerd bij het overschrijven van €300 voorschot op rekeningnummer BE71 0017 9864 8869 met vermelding ‘voorschot W&C retreat’.

Wil je graag in delen betalen, vraag er gerust naar.

Heb je vragen? Interesse? Wil je je plekje reserveren? Stuur een mailtje!